Kursinformation

Viktig information!
– Vi tar emot ett begränsat antal deltagare i grupperna.
– Vi tar endast emot parvis anmälan till våra pardanser.

På barn och ungdomsgrupperna så får inte vuxna följa med in i lokalen, lämning och hämtning sker vid ytterdörren där en ledare möter upp.
– Läs våra riktlinjer för covid -19.
http://marionetterna.se/riktlinjer/

Barndans
Har ditt barn svårt att sitta still och har massvis med energi? Då är barndans perfekt! 

Vi blandar enkla rörelser och kombinationer med roliga lekar. Vi dansar och leker till kända barnvisor och dagens moderna popmusik för att locka fram barnens dansglädje. Med fantasins hjälp leker vi tillsammans fram rörelser. Lektionerna är 45 minuter långa.

Obs! Våren 2021 får inga vuxna följa med in i lokalen, ledarna hämtar och lämnar barnen vid ytterdörren.

Lyrisk dans
Lyrisk dans är en bred stil där flödande mjuka och kraftfulla dynamiska danssteg blandas i stilar som jazz, modern och balett. Genom dansen är vårt mål att släppa loss samtidigt som vi övar upp koordination, koncentration, balans, rytmik och motorik. Vi jobbar med att förmedla känslor, uttryck och attityd genom dansen. 

På danslektionerna varierar vi mellan teknik, styrka, stretch och bygger koreografi som sedan visas upp på terminsavslutningen. 

Obs! Våren 2021 får inga vuxna följa med in i lokalen, ledarna hämtar och lämnar barnen vid ytterdörren.

Hiphop/Street
Streetdance är ett samlingsnamn för flera olika dansstilar som har uppstått på gator och klubbar. I detta ingår hiphop, breakdance, house, dancehall, locking och popping. På danslektionerna jobbar vi med att hitta gunget, groovet, tyngden och känslan till musiken samt utveckla den individuella dansstilen till skön och härlig musik. 

Street/hiphop är väldigt fritt där stegen, uttrycken och musiken varierar. 

På danslektionerna varierar vi mellan teknik, styrka, stretch och bygger koreografi som sedan visas upp på terminsavslutningen.

Obs! Våren 2021 får inga vuxna följa med in i lokalen, ledarna hämtar och lämnar barnen vid ytterdörren.

Bugg endast parvis anmälan.
Pga covid 19 tar vi emot begränsat antal par på alla våra nivåer.
Möjlighet till privatlektioner finns, maila oss på info@marionetterna.se

Bugg är en svensk pardans. Dansen har inga fasta variationer utan är en improviserad dans där föraren för följaren genom de olika variationerna. Buggen dansas mestadels till dansbandsmusik men även till nyare musik.

Bugg nybörjare
För dig som vill lära dig bugga. Vi lär oss grunderna i dansen, föra-följa, vi jobbar med tryck & drag, samt enkla grundfigurer och rotationer.

Bugg fortsättning
För dig som gått en nybörjargrupp eller fortsättningsgrupp tidigare. Vi utvecklar våra grunder vidare så som föra-följa med tryck & drag teknik. Vi jobbar mera med rotationer och utvecklar figurerna vi lärt oss på grundkursen.
Fokus ligger på att bli en bättre dansare, att utveckla sin teknik. 

Bugg parträning medel/avancerad
För de par som dansat tillsammans en längre tid, här jobbar vi med avancerad teknik.
För er som vill utvecklas tillsammans till en högre nivå.
Passar också för de som siktar på att börja tävla eller redan börjat tävla i regional klass.
Efter antagning kommer paren delas in i två grupper utefter nivå.

Bugg tävlingsgrupp nationell
Förtur för MAR’s egna par.
För par som tävlar i nationell B eller A-klass. Till viss mån kan även par i C-klass få plats. 
Mycket individuell coaching.
Efter antagning kommer paren delas in i två grupper utefter tävlingstempo.

Bugg extraträning social och tävling
Här ges möjlighet att träna mera. Två grupper, en som riktar sig till nybörjare och socialdansare, där är tempot något lägre. Och en grupp för tävlingsdansare, här håller vi ett högre tävlingstempo på musiken.
Ledare finns på plats och spelar musik och kan svara på frågor, men det är ingen undervisning.

Solo Jazz för Lindy Hoppare
Kursen vänder sig till dig som vill utveckla din dans. Alla är så klart välkomna både solo- som pardansare. Du kommer att få prova på steg och rytmkombinationer som är en del av swingdansen.

Kursen ges som solo-klass så du får alla möjligheter att fokusera på dig själv och dina färdigheter. Självklart så kommer det att dyka upp traditionella jazz-steg som man inte kan klara sig utan som “Lindy-hoppare”

Charleston
Charleston har sitt ursprung i USA och är det glada 1920-talets stora modedans. Dansen är uppkallad efter den livliga och optimistiska låten “Charleston” av pianisten James P. Johnson som komponerade den under ragtime-eran men det var först efter den legendariska Broadway-föreställningen “Runnin’ Wild” som dansen blev en riktig succe’.

Charleston kan dansas i 20-talsstil med upprätt hållning och klassiska fotvridningar och i 30-talsstil med mycket kickar och en mer framåtlutad hållning.

Lindy hop endast parvis anmälan.
Pga covid 19 tar vi emot begränsat antal par på alla våra nivåer.
Möjlighet till privatlektioner finns, maila oss på info@marionetterna.se

Lindy hop är en swingdans från New York i USA. Traditionellt dansas Lindy hop till swingmusik men under kursen kommer musiken att variera. Danstempot varierar från mycket långsamt till medel. Vi lär ut danssteg och turer som ger en grund att stå på vid till exempel sociala evenemang samt blandar övning inom teknik, rytmik och rörelse. Dansen är fri för improvisation där både förare och följare kan påverka dansen.

Lindy hop Vuxna Nybörjare
För dig som vill lära dig Lindy hop. Vi lär oss grunderna i dansen, föra-följa, samt enkla grundfigurer och rotationer.

Lindy hop Vuxna Socialträning
Fokus kommer att ligga på Lindy hop som en socialdans där improvisation och musik är stora delar.

Lindy hop Vuxna Parträning
Fokus kommer att ligga på parträning, där teknik och förning är stora delar. Varje enskilt par får övningar utöver de gemensamma genomgångarna som de jobbar individuellt med. Vi jobbar med utveckling av varje enskilt par vilket betyder att denna kurs passar både nybörjaren, medeldansaren och den avancerade dansaren.

PRIVATLEKTIONER
Just nu är en speciell tid för oss, om ni är intresserad utav att dansa mera eller inte vill gå i en grupp så kontakta oss så ser vi efter om vi kan hitta en lösning som passar just er.