Kursinformation

Barndans
Har ditt barn svårt att sitta still och har massvis med energi? Då är barndans perfekt!

Vi blandar enkla rörelser och kombinationer med roliga lekar. Vi dansar och leker till kända barnvisor och dagens moderna popmusik för att locka fram barnens dansglädje. Med fantasins hjälp leker vi tillsammans fram rörelser. Danslektionerna är 45 minuter långa och vi ser gärna att föräldrar sitter kvar men utanför danssalen under lektionen.

Lyrisk dans
Lyrisk dans är en bred stil där flödande mjuka och kraftfulla dynamiska danssteg blandas i stilar som jazz, modern och balett. Genom dansen är vårt mål att släppa loss samtidigt som vi övar upp koordination, koncentration, balans, rytmik och motorik. Vi jobbar med att förmedla känslor, uttryck och attityd genom dansen.

På danslektionerna varierar vi mellan teknik, styrka, stretch och bygger koreografi som sedan visas upp på terminsavslutningen.

Hiphop/Street
Streetdance är ett samlingsnamn för flera olika dansstilar som har uppstått på gator och klubbar. I detta ingår hiphop, breakdance, house, dancehall, locking och popping. På danslektionerna jobbar vi med att hitta gunget, groovet, tyngden och känslan till musiken samt utveckla den individuella dansstilen till skön och härlig musik.

Street/hiphop är väldigt fritt där stegen, uttrycken och musiken varierar.

På danslektionerna varierar vi mellan teknik, styrka, stretch och bygger koreografi som sedan visas upp på terminsavslutningen.

Bugg
Bugg är en svensk pardans. Dansen har inga fasta variationer utan är en improviserad dans där föraren för följaren genom de olika variationerna. Buggen dansas väldigt ofta till dansbandsmusik men även till mycket andra låtar också.

Bugg nybörjare
För dig som vill lära dig bugga. Vi lär oss grunderna i dansen, föra-följa, vi jobbar med tryck & drag, samt enkla grundfugurer och rotationer.

Vi tillämpar kö-lista för att få så jämna par som möjligt på våra kurser.
Anmäler man sig i par har man förtur.
Man byter runt på lektionerna.

Bugg fortsättning
Passar de flesta som gått en eller flera kurser tidigare. Vi kommer undervisa i helgrupp men även ge paren individuella övningar utifrån tidigare kunskaper.

Vi kommer både byta runt men också dansa mycket med den partner man anmäler sig med. Vi välkomnar också singelanmälningar, då hamnar man på kö och blir antagen när det finns en partner.

Fokus på kursen ligger på teknik, föra-följa och att bli en bättre dansare. Och parutveckling för de som önskar.

Bugg tävlingsgrupp
Under lektionerna kommer vi förbereda och utveckla paren inför tävlingsgolvet och gå igenom viktiga delar som takt, teknik och utstrålning. Danstempot varierar från långsamt till snabbt. Vi kommer både fokusera enskilt på varje par och genomföra gemensamma övningar.

Förutom bugg kommer vi även göra andra enskilda övningar för att utvecklas som dansare och även kombinera det med lite styrka och kondition.

Solo Jazz/Charleston Nybörjare
Följ med till tiden då swing var det som gällde på dansgolvet. Kursen baseras på traditionella jazz-steg och dansas till tidig jazzmusik från ragtime- och swingeran. Solo jazz/Charleston kan dansas fritt, improviserat och i rutiner så som The Shim Sham Shimmy och Tranky Doo.

Lindy hop
Swingdansen från New York i USA. Traditionellt dansas Lindy hop till swingmusik men under kursen kommer musiken att variera. Danstempot varierar från mycket långsamt till medel. Vi lär ut danssteg och turer som ger en grund att stå på vid till exempel sociala evenemang samt blandar övning inom teknik, rytmik och rörelse. Dansen är fri för improvisation där både förare och följare kan påverka dansen.