Kursinformation

Obs! Pga Covid -19 så ser verksamheten lite annorlunda ut denna termin.
Vi tar emot ett begränsat antal deltagare i grupperna.
Vi tar endast emot parvis anmälan till våra pardanser, samt att vi inte tillåter partnerbyten under kurserna.
Läs även våra riktlinjer för covid -19.

Minidans
Barnet måste ha fyllt 3 år.
Minidans är perfekt för barn som älskar dans och musik. På ett glatt och lekfullt sätt stärks barnens motorik och koncentrationsförmåga samt utvecklar sin musikalitet och rörelseförmåga. Vi blandar dans och lek till olika musikstilar. Vuxna får ej delta på lektionen.

Barndans
Har ditt barn svårt att sitta still och har massvis med energi? Då är barndans perfekt! 

Vi blandar enkla rörelser och kombinationer med roliga lekar. Vi dansar och leker till kända barnvisor och dagens moderna popmusik för att locka fram barnens dansglädje. Med fantasins hjälp leker vi tillsammans fram rörelser. Danslektionerna är 45 minuter långa och vi ser gärna att föräldrar sitter kvar men utanför danssalen under lektionen.

Lyrisk dans
Lyrisk dans är en bred stil där flödande mjuka och kraftfulla dynamiska danssteg blandas i stilar som jazz, modern och balett. Genom dansen är vårt mål att släppa loss samtidigt som vi övar upp koordination, koncentration, balans, rytmik och motorik. Vi jobbar med att förmedla känslor, uttryck och attityd genom dansen. 

På danslektionerna varierar vi mellan teknik, styrka, stretch och bygger koreografi som sedan visas upp på terminsavslutningen. 

Jazzdans
Jazz är en sammansmältning av dansstilar från hela världen och påminner om danstypen du oftast ser i musikaler, filmer och musikvideor. På lektionerna får du lära dig danskombinationer till olika musikstilar med inslag av improvisation, som ger dig chansen att verkligen utvecklas i din dansstil. Vi går igenom grundläggande positioner, hållning och placering, styrka, smidighet och musikalitet genom arbete med teknik, steg och diagonalövningar.

Hiphop/Street
Streetdance är ett samlingsnamn för flera olika dansstilar som har uppstått på gator och klubbar. I detta ingår hiphop, breakdance, house, dancehall, locking och popping. På danslektionerna jobbar vi med att hitta gunget, groovet, tyngden och känslan till musiken samt utveckla den individuella dansstilen till skön och härlig musik. 

Street/hiphop är väldigt fritt där stegen, uttrycken och musiken varierar. 

På danslektionerna varierar vi mellan teknik, styrka, stretch och bygger koreografi som sedan visas upp på terminsavslutningen.

Bugg endast parvis anmälan.
Bugg är en svensk pardans. Dansen har inga fasta variationer utan är en improviserad dans där föraren för följaren genom de olika variationerna. Buggen dansas väldigt ofta till dansbandsmusik men även till mycket andra låtar också.

Bugg nybörjare
För dig som vill lära dig bugga. Vi lär oss grunderna i dansen, föra-följa, vi jobbar med tryck & drag, samt enkla grundfigurer och rotationer.

Bugg fortsättning
För dig som gått en nybörjargrupp tidigare. Vi utvecklar våra grunder vidare så som föra-följa med tryck & drag teknik. Vi jobbar mera med rotationer och utvecklar figurerna vi lärt oss på grundkursen.
Fokus ligger på att bli en bättre dansare, att utveckla sin teknik. 

Bugg parträning medel/avancerad
För de par som dansat tillsammans en längre tid, här jobbar vi med avancerad teknik.
För er som vill utvecklas tillsammans till en högre nivå.
Passar också för de som siktar på att börja tävla eller redan börjat tävla i regional klass.

Bugg tävlingsgrupp nationell
Förtur för MAR’s egna par. Pga covid 19 tar vi emot begränsat antal par.
För par som tävlar i nationell B eller A-klass.
Till viss mån kan även par i C-klass få plats. 

Mycket individuell coaching.

Solo Jazz/Charleston
Följ med till tiden då swing var det som gällde på dansgolvet. Kursen baseras på traditionella jazz-steg och dansas till tidig jazzmusik från ragtime- och swingeran. Solo jazz/Charleston kan dansas fritt, improviserat och i rutiner så som The Shim Sham Shimmy och Tranky Doo.

I år delas terminen upp på två för denna kurs, första delen körs utomhus på djäkneberget och andra halvan inne i vår nya klubblokal.
Separata anmälningar till de två delarna krävs.

Lindy hop
Lindy hop är en swingdans från New York i USA. Traditionellt dansas Lindy hop till swingmusik men under kursen kommer musiken att variera. Danstempot varierar från mycket långsamt till medel. Vi lär ut danssteg och turer som ger en grund att stå på vid till exempel sociala evenemang samt blandar övning inom teknik, rytmik och rörelse. Dansen är fri för improvisation där både förare och följare kan påverka dansen.

Lindy hop Vuxna Nybörjare
För dig som vill lära dig Lindy hop. Vi lär oss grunderna i dansen, föra-följa, samt enkla grundfigurer och rotationer.

Lindy hop Vuxna Socialträning
Fokus kommer att ligga på Lindy hop som en socialdans där improvisation och musik är stora delar.
Denna termin tar vi endast emot parvis anmälan även till denna grupp.

Lindy hop Vuxna Parträning
Fokus kommer att ligga på parträning, där teknik och förning är stora delar. Varje enskilt par får övningar utöver de gemensamma genomgångarna som de jobbar individuellt med. Vi jobbar med utveckling av varje enskilt par vilket betyder att denna kurs passar både nybörjaren, medeldansaren och den avancerade dansaren.