Kursinformation

Viktig information!
– Vi tar emot ett begränsat antal deltagare i grupperna.
– Vi tar endast emot parvis anmälan till våra pardanser.
– Läs våra riktlinjer för covid -19.
https://marionetterna.se/riktlinjer/

Barndans
Har ditt barn svårt att sitta still och har massvis med energi? Då är barndans perfekt! 

Vi blandar enkla rörelser och kombinationer med roliga lekar. Vi dansar och leker till kända barnvisor och dagens moderna popmusik för att locka fram barnens dansglädje. Med fantasins hjälp leker vi tillsammans fram rörelser.

Vi har från 2022 två grupper barndans för att flera ska få möjlighet att dansa.
Barndans röd, 3-4 år, född -18 & -19
Barndans blå, 4-5 år, född -16, -17 & -18

För barn födda -18 som fyller 4 år 2022 så går man sin första termin i röd grupp. Man får även gå termin 2 i röd grupp om man känner sig lite osäker.
Barn födda -16 kan välja att byta till showkids, balett, hip hop eller stanna kvar i barndans tills man fyllt 6 år.

Balett
För nybörjare. Här lär vi oss den klassiska dansen balett.
Vi går igenom grunderna tillsammans med teknik, styrka och stretch.

Showkids
Showkids är fortsättningen på barndans. För er som gick lyrisk dans 6-8 år är det denna kurs ni ska välja.
Stilen är en enklare version utav lyrisk dans där vi leker fram dansen lite mer och gör enklare koreografier. Här blandas nybörjare med dom som har dansat lite längre och nivån anpassas utefter gruppen.

På danslektionerna varierar vi mellan teknik, styrka, stretch och bygger koreografi som sedan visas upp på terminsavslutningen. 

Lyrisk dans
Lyrisk dans är en bred stil där flödande mjuka och kraftfulla dynamiska danssteg blandas i stilar som jazz, modern och balett. Genom dansen är vårt mål att släppa loss samtidigt som vi övar upp koordination, koncentration, balans, rytmik och motorik. Vi jobbar med att förmedla känslor, uttryck och attityd genom dansen. 

På danslektionerna varierar vi mellan teknik, styrka, stretch och bygger koreografi som sedan visas upp på terminsavslutningen. 

Hiphop/Street
Streetdance är ett samlingsnamn för flera olika dansstilar som har uppstått på gator och klubbar. I detta ingår hiphop, breakdance, house, dancehall, locking och popping. På danslektionerna jobbar vi med att hitta gunget, groovet, tyngden och känslan till musiken samt utveckla den individuella dansstilen till skön och härlig musik. 

Street/hiphop är väldigt fritt där stegen, uttrycken och musiken varierar. 

På danslektionerna varierar vi mellan teknik, styrka, stretch och bygger koreografi som sedan visas upp på terminsavslutningen.

Bugg endast parvis anmälan.
Pga covid 19 tar vi emot begränsat antal par på alla våra nivåer.
Möjlighet till privatlektioner finns, maila oss på info@marionetterna.se

Bugg är en svensk pardans. Dansen har inga fasta variationer utan är en improviserad dans där föraren för följaren genom de olika variationerna. Buggen dansas mestadels till dansbandsmusik men även till nyare musik.

Bugg nybörjare
Obs, endast 6 tillfällen.
För dig som vill lära dig bugga. Vi lär oss grunderna i dansen, föra-följa, vi jobbar med tryck & drag, samt enkla grundfigurer och rotationer.

Bugg fortsättning (ej våren 2022)
För dig som gått en nybörjargrupp eller fortsättningsgrupp tidigare. Vi utvecklar våra grunder vidare så som föra-följa med tryck & drag teknik. Vi jobbar mera med rotationer och utvecklar figurerna vi lärt oss på grundkursen.
Fokus ligger på att bli en bättre dansare, att utveckla sin teknik. 

Bugg parträning medel/avancerad
För de par som dansat tillsammans en längre tid, här jobbar vi med avancerad teknik.
För er som vill utvecklas tillsammans till en högre nivå.
Passar också för de som siktar på att börja tävla eller redan börjat tävla i regional klass.

Bugg parträning turer & förflyttning
Obs, endast 6 tillfällen.
För er som dansat tillsammans och vill få lite tips och trix med turer och hur man förflyttar sig på dansgolvet. Både individuell, parvis coachning och vissa övningar i grupp.
Passar bra som komplement för er som går parträning medel/avancerad och kanske funderar på att börja tävla.

Bugg tävlingsgrupp nationell
Förtur för MAR’s egna par.
För par som tävlar i nationell B eller A-klass. Till viss mån kan även par i C-klass få plats. 
Mycket individuell coaching.

Solo Jazz
Kursen vänder sig till dig som vill utveckla din dans. Alla är så klart välkomna både solo- som pardansare. Du kommer att få prova på steg och rytmkombinationer som är en del av swingdansen.

Kursen ges som solo-klass så du får alla möjligheter att fokusera på dig själv och dina färdigheter. Självklart så kommer det att dyka upp traditionella jazz-steg som man inte kan klara sig utan som “Lindy-hoppare”

Lindy hop endast parvis anmälan.
Pga covid 19 tar vi emot begränsat antal par på alla våra nivåer.
Möjlighet till privatlektioner finns, maila oss på info@marionetterna.se

Lindy hop är en swingdans från New York i USA. Traditionellt dansas Lindy hop till swingmusik men under kursen kommer musiken att variera. Danstempot varierar från mycket långsamt till medel. Vi lär ut danssteg och turer som ger en grund att stå på vid till exempel sociala evenemang samt blandar övning inom teknik, rytmik och rörelse. Dansen är fri för improvisation där både förare och följare kan påverka dansen.

Lindy hop Vuxna Prova på .
För dig som vill lära dig Lindy hop. Vi lär oss grunderna i dansen, föra-följa, samt enkla grundfigurer och rotationer.

Lindy hop Vuxna Parträning Medel & Avancerad
Två olika grupper.
Fokus kommer att ligga på parträning, där teknik och förning är stora delar. Varje enskilt par får övningar utöver de gemensamma genomgångarna som de jobbar individuellt med. Vi jobbar med utveckling av varje enskilt par vilket betyder att denna kurs passar både nybörjaren, medeldansaren och den avancerade dansaren.

PRIVATLEKTIONER
Just nu är en speciell tid för oss, om ni är intresserad utav att dansa mera eller inte vill gå i en grupp så kontakta oss så ser vi efter om vi kan hitta en lösning som passar just er.